Zoveel te doen en zoveel te ontdekken

Na een week van hot naar her te hebben gerend, is het nu tijd om even te genieten van een lekker kopje koffie.. (gewoon senseo.. wat melk verwarmd en opgeklopt.. en wat kaneel erboven op, lekker!).
Moet heel veel doen vandaag, maar ga nu eerst even wat blogs lezen, en daarna naar Picassa webalbums. Dit heb ik vorige week ontdekt EN OOOOHHHHHH ik kom nu helemaal tijd tekort. Wat een inspiratie is daar op te doen en wat een enthousiasme (veel van de dames daar zitten natuurlijk ook op blogspot).

Ben afgelopen maandag naar Oudewater geweest, een plaats die al een tijd op mijn verlanglijstje stond doordat daar de Heksenwaag staat. De Heksenwaag is een monument waar in het verleden "zogenaamde" heksen eerlijk werden gewogen. Men had er namelijk een handje van om zomaar mensen te beschuldigen van hekserij, deze personen werden dan gewogen en als ze te licht waren waren zij heks. Heksen werden verbrand, gemarteld of verdronken. Hier is nog nooit een "heks" te licht bevonden. Helaas was het erg druk in Oudewater, en is het monument erg gemoderniseerd, iets waar ik totaal niet van hou. Bovendien wordt ik altijd erg misselijk als ik lees hoe wij mensen vroeger andere mensen martelden, dus ik was snel weg. Het plaatsje was wel leuk om een keer aan te doen.Ik ga weer verder, heb nog het een en ander te verven vandaag, boodschappen doen en vanavond weer voetbal.
Groetjes Madelon

PS mijn Passieflora is uitgekomen......

Reacties

 1. Ga je vrijdag of zaterdag ook nog op pad?

  Groeten,
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Madelon, Oudewater......daar waren wij enkele maanden geleden nog toen we van een paar dagen N-H huiswaarts keerden, we reden door De Utrechtse Waarden die deel uitmaken van het grootste Nationale Landschap het Groene Hart. Het gebied kenmerkt zich door bebouwingslinten met een rijk boerenverleden afgewisseld met langgerekte weilanden met sloten,water en weide vogels en knotwilgen.
  En daarna hebben we een stadswandeling gemaakt en deden ons te goed aan een hapje en drankje bij `t Backertje, is een Eethuisje dat gevestigd is in het mooiste pand van Oudewater" het Arminiushuis ". op het toen nog niet drukke sfeervolle plein in de eerste warme voorjaarszon.

  De heksenwaag heeft veel vrouwen uit heel Europa gered van een wisse dood,het waren vooral de Spanjaarden die huishielden in Oudewater en bijna de hele stad uitmoorden....

  Hé Madelon.....jij zelf geen krans kunnen maken?? las ik......tuurlijk kan jij dat wel,je bent hardstikke creatief!

  ....oeps je nieuwe ondekking....gaat heel veel tijd in zitten hoor;-)krijg je het nog drukker........maar werkt ook weer héél ontspannen om naar al die mooie foto's te kijken daar.

  De Passiebloem.....een heel verhaal zit in deze prachtige bloem verborgen.....

  Nou meid genieten maar!

  Lieve groetjes,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha madelon,

  Er zijn in Oudewater twee prachtige winkels weet ik, één met stoffen en een woonwinkel, ben je daar ook geweest?
  Je passiebloem is prachtig, ik heb er één in Frankrijk gezet en hoop dat hij het nog doet als ik er weer kom. Ik ben n.l. vergeten hem in de aarde te zetten, hij staat nu in een pot.

  Rustig aan hoor en groetjes,
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauwwww je passiebloem is geweldig Madelon !! mooie foto !! en Oudewater..........leuk hoor!!!

  Ik ga eten maken de was uit de machine halen.....en dan doe ik niks meer............ben het zat!! krijg visite vanavond................lieve groetjes Ria.....oja ...........hij is onderweg je jdl magazine!! geniet !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi plaatsje Oudewater. En ik he al wel vna de heksenwaag gehoord maar heb het nooit gezien. Een collegaatje woont er.
  En ik vind je passiebloem prachtig ! Alleen jammer dat ze niet zo lang bloeien. Of is dat alleen bij mij? Groetje Rianne

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts